divendres, 19 de febrer del 2010

DÍPTIC DE BARBENS DECIDEIX AL CARNAVAL DE BARBENS

Sovint parlem de política... al bar amb els amics, durant les sobretaules dels diumenges amb la família, al tros o amb els companys de feina. Els comentaris més habituals solen ser: “aquests polítics només miren per ells”; “no tenen ni idea de què volem la gent, tot ho fan des dels despatxos”; etc. Estem descontents amb els nostres polítics, però tot queda al bar, al tros o bé a casa.

Cal que siguem conscients que la política la fan els polítics perquè nosaltres deixem que sigui així, però la política és cosa de tots. Varem passar quaranta anys sense poder decidir i ni tan sols opinar, i ara que sí podem participar de la vida pública ens hem limitat a entregar el poder als polítics i els hem legitimat per a que l’utilitzin com millor els plagui. Però el que és pitjor, és que ni tan sols els exigim responsabilitats quan sabem que ho fan malament o quan actuen fent cas omís a les demandes de la societat.

El proper 25 d’abril els veïns de Barbens, igual que molts municipis d’arreu del Principat, podem capgirar la situació. Barbens farà referèndum sobre la independència de Catalunya, i tindrem la oportunitat de fer-nos sentir amb una acció tant senzilla com és dipositar una papereta en una urna contestant a la pregunta: “ESTÀ D’ACORD QUE LA NACIÓ CATALANA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?”


Anar a votar el 25 d’abril, una acció tant senzilla, en realitat tindrà una gran importància. Independentment de si la teva opció és un SI o un NO, o fins i tot si te’s INDIFERENT, el més important és que vagis a votar.

Et preguntaràs per què. Doncs això és així perquè en realitat la pregunta no és important, del que en realitat es tracta és de demostrar a la classe política que la gent del poble ens sabem organitzar i sabem fer sentir la nostra veu. Cal que s’adonin que si no ho fan bé els exigirem responsabilitats, i si el 25 d’abril anem molts a votar sobre la independència de Catalunya, en el sentit que sigui, els demostrarem que un altre dia serem capaços de mobilitzar-nos per tal d’evitar que ens posin un magatzem de residus tòxics al costat de casa, que una carretera malmeti el terreny agrícola de la comarca, etc.


Que no decideixin per tu, el 25 d’abril no t’esgargamellis al bar i vota!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada